Pages

31 August 2009

jualan murah (sales)

jualan murah!
potongan sehingga 70%!
potongan harga 50%!

perkataan ini adalah bagai jampi untuk hampir semua kaum wanita di dunia. dan juga kaum lelaki.

apabila wujudnya perkataan-perkataan ini, hampir semua wanita dan lelaki akan bekerja dengan lebih keras.. lebih keras daripada koloni pekerja semut dan lebah.

mereka redah sahaja kesesakan itu untuk melakukan "kerja" mereka - mencari yang terbaik.

saya berada di sebuah pusat membeli-belah awal tadi dan dari tingkat atas, itulah apa yang saya lihat. mereka hanya tidak mengenakan uniform. mereka memakai baju yang selesa dan kasual sambil mencari longgok demi longgok barangan yang ditawarkan. mencari yang SATU yang mereka mahu.

di bawah adalah gambar yang menggambarkan situasi berikut.


sales!
up to 70%!
50% off!

these is the magic word to almost every female in the world. and male too.

during the time when these words appear, almost every female and male will work harder than ever.. harder than every worker ants and bees.

they just storm in the crowd and do their "job" - searching for the best.

i was at a mall earlier today and from the floor above, that's what they really look like. only that they do not wear uniform. they are in their most casual and comfortable attire searching through that pile of items looking for THE one that they want.

above is a picture on what it looks like.

4 comments:

Azrie Ghazali said...

manusia bagai dijerat oleh umpan bernama diskaun...
maka berkerumun la mereka bagai semut gilakan gula di shopping2 mall berdekatan kediaman anda...

p/s :blog dwibahasa...bagus2...hehe

AkuAyie said...

gile ramei..haha

Sham Hardy said...

last minute shopping baby, the price will drop till u drop.. ;P

rainingheaven said...

azrie : tu la..mall yg tak dekat pun dia nak redah. itu pun ramai yg bukannye beli barang.

hurm.. dwi bahasa sbb kempen berblog dlm bm tu la

ayie : mmg la.. ni u belum tgk jusco mmb's day, maybank treats yang sll kat mid valley tu.. pergh..

sham : tu last minute ke? tak nampak pun last minute nye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...